Σαμπίνα Τζιούρμαν (EBRD): Επενδύσεις €2 δισ. στην Ελλάδα ως το 2018

Τα €2 δισ. θα φτάσουν οι επενδύσεις της EBRD στην Ελλάδα ως την επόμενη χρονιά, δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού στη χώρα, Σαμπίνα Τζιούρμαν. «Θα επενδύσουμε στην Pillarstone» ανέφερε σε συνέντευξή της στο Reuters.

Σαμπίνα Τζιούρμαν (EBRD): Επενδύσεις €2 δισ. στην Ελλάδα ως το 2018

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναμένει πως η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα φτάσει το επίπεδο των 2 δισ. ευρώ ως το 2018, δήλωσε την Τρίτη υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού.

Η Σαμπίνα Τζιούρμαν, διευθύντρια της EBRD στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δήλωσε στο Reuters πως ο οργανισμός έχει δαπανήσει λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

«Φέτος θα κάνουμε περισσότερα από το 2016 και προσβλέπουμε να φτάσουμε το όριο των 2 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά» ανέφερε η κα. Τζιούρμαν.

H ΕΒRD έχει προσφέρει 250 εκατ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών, έχει χρηματοδοτήσει με 180 εκατ. ευρώ την Fraport-Greece και έχει συμμετάσχει με 300 εκατ. ευρώ σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας.

«Όταν δεν θα έχουμε άλλα ντιλ να κάνουμε, θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας» σημείωσε η κα. Τζιούρμαν. «Aλλά βρισκόμαστε ακόμα μακριά από αυτό. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την οικονομία να ανακάμψει. Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να το κάνουμε, τόσο περισσότερο θα βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η EBRD είναι έτοιμη να επενδύσει στην Pillarstone, μια πλατφόρμα που θα προσφέρει νέα μακροπρόθεσμα κεφάλαια σε μεγάλες εταιρείες. «Θα επενδύσουμε στην Pillarstone» τόνισε η κα. Τζιούρμαν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v