Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος εποχής για το «Les Lazaristes» της Domotel στη Θεσσαλονίκη

Που αποδίδουν παράγοντες της αγοράς την αποχώρηση της Domotel από το πρώτο ξενοδοχείο που δημιούργησε. Διαβεβαιώσεις για πλήρη διασφάλιση των εργαζομένων.

Τέλος εποχής για το «Les Lazaristes» της Domotel στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη ηχηρή «βόμβα» για την ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν τουριστικοί παράγοντες της συμπρωτεύουσας την αποχώρηση της Domotel, θυγατρικής της κατασκευαστικής εταιρείας της Θεσ/νίκης «Δομοτεχνική», από τη διαχείριση του ξενοδοχείου «Les Lazaristes».

Πρόκειται για ξενοδοχείο που είχε κατασκευάσει η Δομοτεχνική και αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της boutique αλυσίδας ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων Domotel που δημιούργησε η γνωστή κατασκευαστική της Βορ. Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο είχε περάσει στον έλεγχο της εταιρείας χρηματοδοτικών μισθώσεων Hellas Capital και είχε παραχωρηθεί εκ νέου (sale and lease back) στην Domotel η οποία το διαχειριζόταν. Το προσωπικό της μονάδας ενημερώθηκε από τη διεύθυνση πως η επιχείρηση δεν θα δέχεται κρατήσεις μετά τις 20 Μαϊου και προγραμματίζεται η ανακαίνισή της από την Hellas Capital προκειμένου να παραχωρηθεί σε άλλη διαχειρίστρια εταιρεία.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου αν και φέρονται να έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως η Domotel θα καταβάλλει το σύνολο των δεδουλευμένων τους και θα επαναπροσληφθούν από τη νέα διαχειρίστρια εταιρεία.

Πηγές του κατασκευαστικού και ξενοδοχειακού κλάδου συνδέουν την αποχώρηση της Domotel με την οικονομική κατάσταση της μητρικής κατασκευαστικής «Δομοτεχνική» αλλά και το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ξενοδοχείων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του καθεστώτος υπερφορολόγησης.

Η φυγή της Domotel , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποτυπώνει το γεγονός πως πίσω τα ρεκόρ ξένων επισκεπτών που καταγράφει η Ελλάδα, η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης. Στη Θεσ/νίκη ιδιαίτερα, αναφέρουν, καταφέρνουν να επιβιώνουν οριακά μόνο οι οικογενειακές επιχειρήσεις με πολύ χαμηλά ή μηδενικά επίπεδα δανεισμού.

Η «Domotel Ανώνυμη Ξενοδοχειακή, Κτηματική και Εμπορική Εταιρεία» (Domotel A.E) είχε επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση boutique πολυτελών ξενοδοχείων.

Μετά την αποχώρησή της από το Les Lazaristes»της Θεσ/νίκης η εταιρεία διατηρεί τη διαχείριση των ξενοδοχείων Domotel Kastri (Κεφαλάρι, Αθήνα), Domotel Xenia Volos (Βόλος), Domotel Arni (Καρδίτσα), Domotel Agios Nikolaos (Σύβοτα Θεσπρωτίας), Domotel Neve (Καϊμακτσαλάν Πέλλας), Domotel Anemolia (Αράχωβα).

Η ανακοίνωση της Domotel Hotels & Resorts

«Η Domotel Hotels & Resorts μετά από 14 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του πεντάστερου ξενοδοχείου Les Lazaristes στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει την αποχώρησή της από τη συγκεκριμένη μονάδα και ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους επισκέπτες της, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην στην καταξίωση της.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v