Κόκκινα δάνεια: Βρέθηκε «η χρυσή τομή» για το ακαταδίωκτο

Στο πολυνομοσχέδιο θα περιληφθεί η ρύθμιση για την προστασία στελεχών που υπογράφουν αναδιαρθρώσεις. Επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου θα κινεί τις διαδικασίες μετά από γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κόκκινα δάνεια: Βρέθηκε «η χρυσή τομή» για το ακαταδίωκτο

Λύθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ο γόρδιος δεσμός σε ότι αφορά το θέμα του ακαταδίωκτου των στελεχών που θα υπογράψουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Μάλιστα η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα με γνώση του θέματος, συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και δυο εισαγγελείς (πιθανότατα δυο αντεισαγελείς του Αρείου Πάγου), οι οποίοι εφόσον κρίνουν (μετά από δημοσίευμα, καταγγελία κ.τλ.) ότι «υπάρχει θέμα» υποβάλουν αίτηση για άσκηση ποινικής δίωξης στους αρμόδιους εισαγγελείς έπειτα από γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας επισημαίνει ότι η γνωμοδότηση της ΤτΕ («σύνταξη έκθεσης») θα είναι απλή και όχι δεσμευτική.

Αντίστοιχα για περιπτώσεις που αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς την αρμοδιότητα για την παραπάνω διαδικασία την έχει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v