Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νομοτεχνική βελτίωση για τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων

Σε νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε η κυβέρνηση, προβλέπεται η μείωση του συντελεστή στο 26% να τεθεί σε ισχύ ένα χρόνο νωρίτερα. Μετά τους βουλευτές, τέλος η έκπτωση φόρου και για τους δικαστικούς.

Νομοτεχνική βελτίωση για τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων

Νομοτεχνικού χαρακτήρα βελτίωση για τον φόρο επιχειρήσεων κατέθεσε η κυβέρνηση και όπως διευκρινίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, αποβλέπει τελικά στο να ισχύσει η μείωση από το 2020, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τεθούν σε κίνδυνο οι στόχοι και ότι θα δώσουν το πράσινο φως οι δανειστές.

Η νομοτεχνική βελτίωση αναφέρει τα εξής: «Στο πρώτο εδάφιο της περίπτωσης (α) της παραγράφου (1) του άρθρου 15, η φράση "οι διατάξεις των άρθρων 3-9 και 11-14 τίθενται σε εφαρμογή από 1.1.2019 και από 1.1.2020 αντιστοίχως", αντικαθίσταται από τη φράση "Οι διατάξεις των άρθρων 3-9 και 14 τίθενται σε εφαρμογή από 1.1.2019 και των άρθρων 11-13 από 1.1.2020».

Το άρθρο 14 αφορά στη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 26% από το 29% και όπως διευκρινίστηκε, έγινε γιατί για να ισχύσει η μείωση το 2020, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα με άλλη νομοτεχνική βελτίωση ορίζεται ότι η κατάργηση της έκπτωσης φόρου που προβλέπεται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους βουλευτές θα ισχύσει και για τους δικαστικούς.

Το εδάφιο το οποίο προστίθεται ορίζει ότι «λόγω της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημίωσης με τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, με τις υπ. Αρ. 89/213 και 6/215 αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου της παρ. 2 του άρθρο 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείου), η κατάργηση θα ισχύσει και για τα ανωτέρω πρόσωπα πέραν των βουλευτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v