Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ ζητά η επιβατηγός ναυτιλία

Η νέα κινητοποίηση σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ημερών απεργίας, 16 και 17 Μαΐου, θα καθηλώσει την επιβατική και εμπορευματική μεταφορά προς και από τα νησιά μας, προειδοποιεί ο ΣΕΕΝ.

Αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ ζητά η επιβατηγός ναυτιλία

Σε συνέχεια της προκήρυξης από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μαΐου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η νέα αυτή κινητοποίηση σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ημερών απεργίας, 16 και 17 Μαΐου, κατά τις οποίες ακινητοποιήθηκαν όλα τα πλοία της χώρας, θα καθηλώσει την επιβατική και εμπορευματική μεταφορά προς και από τα νησιά μας.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΕΝ, «βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου, από την οποία εκατομμύρια συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν τα προς τα ζην στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας. Ο τουρισμός για εκατομμύρια Έλληνες είναι η μόνη πηγή εσόδων και για τα νησιά μας η μόνη δίοδος οικονομικής ανάπτυξης.

Η αδυναμία μεταφοράς επιβατών αλλά και εμπορευμάτων για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες σε αυτή την κρίσιμη για τον τουρισμό και την οικονομία στιγμή θα πρέπει να αποφευχθεί. Καλούμε επομένως την ΠΝΟ να αναστείλει τη νέα αυτή απεργιακή κινητοποίηση με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, που ομοίως στο σύνολό της χειμάζεται από την οικονομική κατάσταση και τα μέτρα λιτότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus