Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Δεν θα γλιτώσω την γραβάτα

Αισιοδοξία του πρωθυπουργού για ουσιαστική λύση στο θέμα του χρέους. Αν επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις, εκτίμησε ότι η χώρα θα βγει «δειλά δειλά στις αγορές». Μεγάλη θα είναι η νύχτα της 22ης Μαίου.

Α. Τσίπρας: Δεν θα γλιτώσω την γραβάτα

Την αισιοδοξία του για συμφωνία στο χρέος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε “πηγαδάκι” με δημοσιογράφους στη Βουλή όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Τα μηνύματα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι τόσο καλά ώστε θα υποχρεωθεί, εν τέλει, να φορέσει γραβάτα (σ.σ. παραπέμποντας στο γνωστό στοίχημα που έβαλε στην αρχή της πρωθυπουργικής του θητείας).

Εάν, όπως πρόσθεσε, επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις, τότε η χώρα θα βγει “δειλά δειλά στις αγορές”, αναφέροντας μάλιστα τον μήνα Αύγουστο ως την αφετηρία της δοκιμαστικής εξόδου. Μίλησε δε, για σοβαρές και πολλές επενδύσεις που θα φτάσουν στη χώρα αμέσως μετά, διότι το έδαφος έχει στρωθεί.

Δια παν ενδεχόμενο, πάντως, πρόσθεσε πως προτιμά να περιμένει την έκβαση της διαπραγμάτευσης (για το χρέος) διότι “έχουν δει πολλά τα μάτια μας”. Και προέβλεψε ότι “θα είναι μεγάλη” η νύχτα της 22ας Μαϊου που θα συνεδριάσει το Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v