Στο Ευρωδικαστήριο οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Το Γ' Τμήμα του Δικαστηρίου έστειλε προδικαστικά ερωτήματα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα κινηθεί βάση των απαντήσεων, για το αν είναι οι ρυθμίσεις αυτές συμβατές με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στο Ευρωδικαστήριο οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Τρία προδικαστικά ερωτήματα αναφορικά με το αν οι ατομικές συμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας στους τομείς καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία απέστειλε το ΣτΕ στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Γ' Τμήμα του Δικαστηρίου που καλείται να εκδώσει πιλοτικές αποφάσεις επί δυο προσφυγών, έστειλε προδικαστικά ερωτήματα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα κινηθεί βάση των απαντήσεων, για το αν είναι οι ρυθμίσεις αυτές συμβατές με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτή είναι η δεύτερη νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μοντέλο των ατομικών συμβάσεων στα νοσοκομεία.

Πέρυσι το ΣτΕ είχε μπλοκάρει τους διαγωνισμούς, ενώ μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ, το υπουργείο Υγείας άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο και τώρα καλούνται οι δικαστές του Γ' Τμήματος να αποφανθούν για τις προσλήψεις 59 τραπεζοκόμων-σερβιτόρων, 8 βοηθών μαγείρων και 6 λαντζιέρηδων με σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (24 μηνών) στον "Ευαγγελισμό" και 35 ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (24 μηνών) για τις ανάγκες καθαριότητας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v