Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Κ. Βασιλικός πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Εργων

Ο ΕΣΜΥΕ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην οποιαδήποτε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ΜΥΗΕ και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς ενέργειας.

Ο Κ. Βασιλικός πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Εργων

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) πραγματοποίησε το Σάββατο 06.05.2017, στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο «The Stanley» και στην Θεσσαλονίκη στο «Egnatia Palace Hotel», την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Κατά τη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός των ενεργειών της απελθούσας διοικήσεως και ακολούθησε η διενέργεια των Αρχαιρεσιών του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα για την τρέχουσα 2ετία 2017-2018. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΜΥΕ
1. Βασιλικός Κωνσταντίνος, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2. Χατζόπουλος Βασίλειος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3. Κακιόπουλος Ηλίας, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4. Οικονομίδης Κωνσταντίνος, ΤΑΜΙΑΣ
5. Τσούγκαρης Χρήστος, ΜΕΛΟΣ
6. Χατζηγαβριήλ Δέσποινα, ΜΕΛΟΣ
7. Βασίλας Γεώργιος, ΜΕΛΟΣ

Αναπληρωματικά Μέλη
1. Κορέντζελος Γεώργιος

Εξελεγκτική Επιτροπή
1. Αντωνακάκης Κωνσταντίνος
2. Αντωνίου Ηλίας

Στη Συνέλευση που προηγήθηκε των αρχαιρεσιών, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, η σημερινή εικόνα της αγοράς ενέργειας & ιδιαίτερα των ΑΠΕ, το νέο νομικό πλαίσιο στήριξης των ΑΠΕ με βάση τις κατευθυντήριες Γραμμές σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας (2014-2020), η πλήρης αναδιοργάνωση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, τόσο όσον αφορά στους πόρους του ΕΛΑΠΕ, όσο και στην κάλυψη των ελλειμμάτων, με στόχο τη βιωσιμότητά του, η σημερινή κατάσταση των ΜΥΗΕ, ο νέος αναπτυξιακός Νόμος Ν.4399 (ΦΕΚ Α' 117/22.06.16), κλπ.

Ο ΕΣΜΥΕ, μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία κατά την οποία πέτυχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και συσπείρωση των μελών του, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην οποιαδήποτε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ΜΥΗΕ και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς ενέργειας. Στόχος του είναι να κάνει σαφές το αυτονόητο γεγονός ότι η περαιτέρω διείσδυση των ΜΥΗΕ, μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στην οικονομία της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v