ΤΧΣ: Νέος CEO ο Martin Czurda

Μετά από δύο αποτυχημένες διαδικασίες, Επιτροπή Επιλογής και υπουργός Οικονομικών όρισαν τη θητεία του CEO στην τριετία και αύξησαν τις αποδοχές για να βρουν υποψήφιο. Το βιογραφικό του νέου «καγκελάριου».

ΤΧΣ: Νέος CEO ο Martin Czurda

Νέο διευθύνοντα σύμβουλο έχει και τυπικά από σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία διορίζεται CEO του ταμείου ο εξ Αυστρίας Martin Czurda.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, ο υπουργός Οικονομικών ανέμενε την έγκριση του EuroWorkingGroup, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης διορισμού.

Ο Martin Czurda διορίζεται διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τριετή θητεία και με ετήσιες απολαβές ύψους 270 χιλ. ευρώ. Στην πράξη δηλαδή, μετά από δύο αποτυχημένες διαδικασίες, η Επιτροπή Επιλογής και ο υπουργός Οικονομικών διόρθωσαν τις αρρυθμίες που υπήρχαν όσον αφορά στη διάρκεια της θητείας του CEO και αύξησαν το ύψος των ετήσιων απολαβών του.

Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει κενή από τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την παραίτηση του Α. Ξενόφου, η Επιτροπή Επιλογής έτρεξε νέα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, βάσει της οποίας ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε από τη short list τον κ. Β. Κατσικιώτη, τον οποίο διόρισε ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Για μια σειρά από λόγους (διάρκεια θητείας κ.ά.), ο κ. Κατσικιώτης δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του, ενώ και ο επιλαχών κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση. Ακολούθησε νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος που απέβη άκαρπη, για να φθάσουμε στον διορισμό του κ. Czurda μετά από νέα διαδικασία.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Ταμείο λειτουργεί με δύο μέλη στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή με τον αναπληρωτή CEO κ. Tourret και τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, που αντικαταστάθηκε πρόσφατα μετά την παραίτηση Δ. Φραγγέτη.

O Martin Czurda είναι πρόεδρος του ΔΣ της αυστριακής τράπεζας Valartis Bank ενώ έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Austrian Anadi Bank και Amsterdam Trade Bank και οικονομικός διευθυντής στην Adria Bank.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v