Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη της Διοίκησης ΓΣΕΒΕΕ και UEAPME στον Πρ. Παυλόπουλο

Στο Πρόεδρο Δημοκρατίας τέθηκαν τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Επίσκεψη της Διοίκησης ΓΣΕΒΕΕ και UEAPME στον Πρ. Παυλόπουλο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκαν την Πέμπτη 18/05 η πρόεδρος της UEAPME (Ευρωπαϊκής Ένωσης Μικρομεσαίων και Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων) κα Ulrike Rabmer-Koeller και η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης της Αυστριακής προέδρου στη χώρα, μετά την εκλογή της στο αξίωμα της προέδρου της Ένωσης.

Οι δύο ελληνικές οργανώσεις που εκπροσωπούν το 99,6% των επιχειρήσεων της χώρας εξέθεσαν στον Πρόεδρο Δημοκρατίας τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ανέπτυξαν τις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον (ενιαία αγορά, συνεργατικά σχήματα, νέες εμπορικές συμφωνίες) και κατέθεσαν το περίγραμμα των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν στο πεδίο οικονομικής πολιτικής για να καταστούν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιώσιμες και ανθεκτικές, περισσότερο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς στο διεθνές περιβάλλον (επίλυση του προβλήματος ιδιωτικού χρέους, ακατάσχετος λογαριασμός, φιλικότερο ασφαλιστικό σύστημα).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ στη σημασία αυτορρύθμισης της αγοράς και αναθεώρησης της διάταξης για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τη στήριξή του στις διοικήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και επισήμανε ότι οι ΜμΕ δεν συγκροτούν μόνο τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών της Ευρώπης αλλά συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη και τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v