Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τόμσεν: Ρεαλισμό και εξειδίκευση θέλει το ΔΝΤ

Αποδέχεται το ΔΝΤ τη συμφωνία του Μαΐου του 2016 ως βάση, αλλά επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια αναφορικά με τα μέτρα για το χρέος και ρεαλιστικές εκτιμήσεις. «Δυνατό» το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να φέρει ανάπτυξη. Εγινε πρόοδος στο Eurogroup.

Τόμσεν: Ρεαλισμό και εξειδίκευση θέλει το ΔΝΤ

Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ένα δυνατό πρόγραμμα με τις αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ένα πρόγραμμα που μπορούμε να στηρίξουμε, δήλωσε ο Πολ Τόμσεν στον απόηχο του Eurogroup, ωστόσο παράλληλα ζήτησε καθαρότητα στο θέμα του χρέους και ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τους στόχους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί στηρίζει την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και αντιμετωπίζει τα δύσκολα θέματα της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Υπάρχει ωστόσο ανάγκη για περισσότερο ρεαλισμό στις εκτιμήσεις και περισσότερη εξειδίκευση. Εγινε πρόοδος αλλά δεν είμαστε ακόμα στο τέλος, συμπλήρωσε αναφορικά με το χρέος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ αποδέχεται τις βασικές παραδοχές της συμφωνίας του Μαΐου, ότι δηλαδή τα μέτρα για το χρέος δεν χρειάζεται να «κλειδώσουν» στην τελευταία λεπτομέρεια πριν το τέλος του προγράμματος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v