Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτσιόρλας: Εξετάζουμε deal με Celestyal Cruises για το λιμάνι του Λαυρίου

Ο Στ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως το θέμα παραχώρησης τμήματος του λιμανιού του Λαυρίου στη Celestyal Cruises εξετάζεται από την κυβέρνηση. Η πρόταση της κυπριακής εταιρείας.

Πιτσιόρλας: Εξετάζουμε deal με Celestyal Cruises για το λιμάνι του Λαυρίου

Εξελίξεις σε ό,τι αφορά στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά προανήγγειλε ο Στ. Πιτσιόρλας από το Pοsidonia Sea Tourism, χωρίς ωστόσο να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, η παραχώρηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης διαφοροποιεί συνοδικά τα δεδομένα στον χώρο των λιμενικών υποδομών της Ελλάδας. Ο ίδιος εξέφρασε την απόφαση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί σε μεγαλύτερο βαθμό τα λιμάνια, προσθέτοντας αυξημένα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι διερευνώνται από την κυβέρνηση οι δυνατότητες για τη δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Μ. Βαρβιτσιώτης δημοσιοποίησε την ύπαρξη πρότασης από το 2014 από τον κυπριακό όμιλο Louis (Celestyal Cruises) για την παραχώρηση τμήματος του λιμανιού στο Λαύριο, ώστε να δημιουργήσει τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων. Επισήμανε μάλιστα ότι το θέμα έχει παγώσει την τελευταία διετία.

Αντιδρώντας ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι το θέμα προχωρά και ήδη εξετάζεται από την κυβέρνηση η πρόταση της εταιρείας για την παραχώρηση τμήματος του λιμανιού του Λαυρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v