Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Εισαγγελέας Γ. Τσατάνη ζητά την ακύρωση πειθαρχικής ποινής εναντίον της

Η Γ. Τσατάνη ζητεί την ακύρωση της απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρώθηκε η αρχική απόφαση που της επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών.

Η Εισαγγελέας Γ. Τσατάνη ζητά την ακύρωση πειθαρχικής ποινής εναντίον της
Την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής που της επεβλήθη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου ζητεί με προσφυγή της στο ΣτΕ η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.
 
Συγκεκριμένα  ζητεί την ακύρωση της απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρώθηκε η αρχική απόφαση που της επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών.
 
Στην κ. Τσατάνη το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου της απέδωσε βαριά αμέλεια για τον χειρισμό της υπόθεσης Βγενόπουλου, κάτι που στοιχειοθετεί το πειθαρχικό παράπτωμα της τέλεσης ασυμβίβαστων προς το αξίωμά της πράξεων που θίγουν το κύρος της και το κύρος της  Δικαιοσύνης.
 
Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό μετά από έφεση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του συμβουλίου επιθεωρήσεως των δικαστηρίων Δήμητρας Μπουρνάκα και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. Και οι δύο άσκησαν τις εφέσεις υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να επιβληθεί βαρύτερη ποινή στην κυρία Τσατάνη. 
 
Στην προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ η κ. Τσατάνη υποστηρίζει ότι οι εφέσεις που ασκήθηκαν από την κυρία Μπουρνάκα και τον κ. Κοντονή πάσχουν λόγω της αοριστίας, ενώ η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου είναι εσφαλμένη σε πολλές από τις κρίσεις της.
 
Ακόμη, ψέγει την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου από την πειθαρχική διαδικασία.
 
Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι την αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Θάνου που είχε υποβάλλει την έκρινε η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και την απέρριψε ως παντελώς αβάσιμη και καταχρηστική, ενώ απέδωσε στην κυρία Τσατάνη την μομφή ότι υπέβαλλε την αίτηση εξαίρεσης προκειμένου να καθυστερήσει την πειθαρχική διαδικασία.
 
Και αυτό ανεξάρτητα εάν στην συνέχεια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ανέθεσε την υπόθεση στην αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ασπασία Καρέλλου.
 
Για το ζήτημα αυτό  η κ. Τσατάνη επισημαίνει ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του δικαιώματος της σε δίκαιη δίκη και για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v