Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση προς τιμήν του Guido Raimondi στο ΣτΕ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, εξέδωσε απόφαση με την οποία τιμά το ΕΔΔΑ και τον πρόεδρο του Guido Raimondi για «την κεφαλαιώδους σημασίας συμβολή του στη εμπέδωση μια Ευρωπαϊκής δημόσιας τάξης, η οποία απορρέει από τις κοινές αξίες και παραδόσεις του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Εκδήλωση προς τιμήν του Guido Raimondi στο ΣτΕ

Πανηγυρική εκδήλωση προς τιμή του προέδρου του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Ανθρώπου Guido Raimondi πραγματοποιήθηκε στο ΣτΕ με αφορμή την ένταξη Ελλάδας στο ηλεκτρονικό δίκτυο ανωτάτων δικαστηρίων που δημιουργήθηκε από το ΕΔΔΑ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος , ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος , η ηγεσία των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών καθως και οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου (φωτό) αναφέρθηκε στο νομολογιακό έργο του ΕΔΔΑ και έκανε ειδική αναφορά στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία, όπως τη χαρακτήρισε, των δικαστών του Στρασβούργου, η οποία δεν είναι άλλη από το δίκτυο των ανωτάτων δικαστηρίων το οποίο θα διευκολύνει την αμοιβαία ανταλλαγή νομολογιακών πληροφοριών μεταξύ του ΕΔΔΑ και των εθνικών δικαστηρίων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, εξέδωσε απόφαση με την οποία τιμά το ΕΔΔΑ και τον πρόεδρο του Guido Raimondi για «την κεφαλαιώδους σημασίας συμβολή του στη εμπέδωση μια Ευρωπαϊκής δημόσιας τάξης, η οποία απορρέει από τις κοινές αξίες και παραδόσεις του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και αποσκοπεί στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΑ Guido Raimondi αναφέρθηκε στη νομολογία του δικαστηρίου στο οποίο προεδρεύει, ενώ ειδική αναφορά έκανε στις αποφάσεις που εκδόθηκαν με διάδικο την Ελλάδα. Επισήμανε, ότι όπως όλα δείχνουν, πηγαίνει το δικαστήριο προς την σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Raimondi, αποτελεί «μία έμπρακτη ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών που έχει λάβει τα τελευταία δύο χρόνια η Ελληνική Κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην κατεύθυνση εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με τα πρωτόκολλα και τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v