Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δόθηκε παράταση για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Ως 30 Σεπτεμβρίου η νέα προθεσμία, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυξημένοι οι συντελεστές στα πρόστιμα. Δεν δίνεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ.

Δόθηκε παράταση για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η παράταση της συμφωνίας συνοδεύεται από αύξηση του συντελεστή του τυχόν οφειλόμενου πρόσθετου φόρου επί του κυρίου φόρου:

* Από 10% σε 12% για αρχικές τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά τις 31 Μαΐου.

* Από 15% και 30% σε 18% και 36% αντίστοιχα για τις κατά περίπτωση δηλώσεις φορολογουμένων που υποβάλλονται από 1.6. μέχρι 30.9.2017, μετά την κοινοποίηση της σχετικής εντολής ελέγχου από τη φορολογική διοίκηση.

Σε περίπτωση που η κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών έχει γίνει μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 για δηλώσεις που υποβάλλονται από 1η Ιουνίου και έως τη λήξη της προθεσμίας των 90 ημερών από την κοινοποίηση εντολής ελέγχου εφαρμόζεται ο συντελεστής πρόσθετου φόρου 10%.

Δεν δίνεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Να σημειωθεί ότι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έσπευσαν να διαψεύσουν πληροφορίες για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

«H προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν θα δοθεί καμία παράταση», διαμηνύουν. «Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει και να εκπληρώσουν εγκαίρως την υποχρέωσή τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v