Γ. Τριανταφύλλου (GS): Η Ελλάδα έχει ανοδική δυναμική

Τα παθήματα του παρελθόντος και τεχνικά εμπόδια όπως η έλλειψη ρευστότητας στους ελληνικούς τίτλους δημιουργούν προσκόμματα στις ξένες επενδύσεις, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Goldman Sachs International.

Γ. Τριανταφύλλου (GS): Η Ελλάδα έχει ανοδική δυναμική

«Τα τελευταία 10 χρόνια οι επενδυτές έχουν αντιμετωπίσει απότομες προκλήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν σαφώς επηρεάσει τη δυνατότητά τους να επενδύσουν νέα χρήματα στη χώρα», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του Economist στη Φρανκφούρτη ο γενικός διευθυντής της Goldman Sachs International Γιώργος Τριανταφύλλου.

Όπως είπε, πέρα από την εμπειρία του παρελθόντος, επιμένουν στη χώρα τεχνικά εμπόδια, όπως η έλλειψη ρευστότητας στους ελληνικούς τίτλους, και θεμελιώδη ρίσκα, όπως το μεγάλο στοκ των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η ελλιπής πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Τριανταφύλλου, κοιτάζοντας τη μελλοντική προοπτική, επενδυτές κατανοούν ότι η Ελλάδα έχει ανοδική δυναμική και προσφέρει μια προοπτική σημαντικών αποδόσεων σε έναν κόσμο με μηδενικές αποδόσεις και δειλή ανάπτυξη.

«Τελικά, οι επενδυτές κατανοούν ότι οι επόμενοι 6 μήνες είναι κρίσιμοι για την ελληνική οικονομία. Η υποστήριξη από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την εκταμίευση από τα ταμεία της ΕΕ και την υποστήριξη του QE, σε συνδυασμό με την επιτυχή εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, μπορούν να θέσουν την οικονομία σε σταθερή βάση για τα χρόνια που θα έρθουν», κατέληξε ο κ. Τριανταφύλλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v