Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα του Γάλλου ΥΠΟΙΚ: Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Ο κ. Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, δήλωσε πως έρχεται για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία στο Eurogroup.

Μήνυμα του Γάλλου ΥΠΟΙΚ: Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη», δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.

Η επίσκεψή του, λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, θεωρείται σημαντική και καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Γαλλίας ανέκαθεν υποστήριζαν την Ελλάδα, αυτή τη φορά, όμως, η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν θέλει να επισπεύσει τις εξελίξεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Για τον λόγο αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα.

Αλλά, πριν από αυτό, θέλει η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής της 22ας Ιουνίου να είναι επιτυχημένες.

Την ίδια ώρα, η Realnews αναφέρεται στον γαλλογερμανικό πόλεμο για την Ελλάδα, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «το “συμβόλαιο” από την Ελλάδα έχει εκπληρωθεί. Και όταν η μία πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της, θα πρέπει και οι άλλες να αναλάβουν τις δικές τους».

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v