Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάριο δεύτερου Eurogroup «βλέπει» η BofA

Φόβους για ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές περιγράφει ο οίκος. Μόνη διέξοδος να πάρει τα χρήματα της δόσης και να περιμένει τις γερμανικές εκλογές για το χρέος η Ελλάδα.

Σενάριο δεύτερου Eurogroup «βλέπει» η BofA

Ανησυχίες για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ελληνικές διαπραγματεύσεις εκφράζει η Bank of America, σε έκθεσή της με αφορμή το Eurogroup της Πέμπτης.

Ο αμερικανικός οίκος περιγράφει την πρόταση που είχε απορρίψει η Αθήνα τον Μάιο, με αναβολή στις αποφάσεις για την ελάφρυνση χρέους, κάτι που θα επέτρεπε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα «επί της αρχής». Τα πρακτικά από το Eurogroup που είχαν διαρρεύσει τότε από το Euro2day.gr, έδειξαν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης της προσφοράς.

Τίποτε δεν έχει αλλάξει πραγματικά έκτοτε, αναφέρει ο οίκος.

Η μόνη διέξοδος στην τρέχουσα φάση είναι η Ελλάδα να πάρει τα λεφτά της δόσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης τώρα, ώστε να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο και να περιμένει μετά τις γερμανικές εκλογές για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι και το κεντρικό σενάριο της BofA.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί λίγο πριν το Eurogroup και ίσως είναι πολύ νωρίς για να κλείσει η συμφωνία. Ηδη, υπογραμμίζει, υπάρχουν σενάρια για ένα ακόμη Eurogroup στις 22 Ιουνίου. Και όταν κινείσαι πολύ κοντά στον άνεμο, μπορεί να συμβούν ατυχήματα, τονίζει.

Παράλληλα συμπληρώνει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δείχνει ολοένα και πιο απίθανο για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v