Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-Σόιμπλε για τον... Τσακαλώτο

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι «εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών» και «ένας σκληρός διαπραγματευτής», προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται αρκετά». Σκληρή απάντηση Τζανακόπουλου.

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-Σόιμπλε για τον... Τσακαλώτο

Ύμνους για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ανέπεμψε την Τρίτη ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενόψει και του Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε μάλλον επικριτικός, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι «εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών» και «ένας σκληρός διαπραγματευτής», προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας. δεν τον εμπιστεύεται αρκετά». 

Απαντώντας αναφορικά με δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο κ. Δημ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ότι σε αυτό που δεν έχει εμπιστοσύνη είναι εάν και κατά πόσο ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε μπορεί να δώσει θετική λύση για την Ελλάδα.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να διαψευστεί αυτή η εκτίμηση και σημείωσε πως είναι δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλα όσα όφειλε με μεταρρυθμίσεις και προαπαιτούμενα, έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και πως τώρα είναι σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν και όσα δικαιούται η Ελλάδα, για να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές χρήματος.

Αναλυτικά, είπε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσακαλώτο, δεν έχει εμπιστοσύνη στο κατά πόσο ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε θα δώσει θετική λύση για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει κάνει όσα όφειλε, είναι η σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν, ώστε η Ελλάδα να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές.
Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε».

Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει -και το έχει αποδείξει- ώστε να υπάρξει μια θετική κατάληξη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και πως αν πληρούνται ορισμένα κριτήρια (παρέπεμψε στα κριτήρια που έθεσε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί μια λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v