Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα Γενική Γραμματεία για το μεταναστευτικό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την υπό σύσταση γενική γραμματεία μεταναστευτικού. Ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνει.

Νέα Γενική Γραμματεία για το μεταναστευτικό

Τη συνολική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα έχει η υπό σύσταση γενική γραμματεία συντονισμού επί θεμάτων αλλοδαπών, παράτυπης μετανάστευσης και υπηκόων τρίτων χωρών του υπουργείου Εσωτερικών.

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος κατατέθηκε στο ΣτΕ προς έγκριση. Η λειτουργία της νέας γενικής γραμματείας εκτιμάται ότι το 2017 θα κοστίσει 41.500 ευρώ και για τα επόμενα έτη 62.000 ευρώ, ενώ ως γενικός γραμματέας θα οριστεί μετακλητός υπάλληλος.

Η γενική γραμματεία θα είναι αρμόδια για την εποπτεία και έλεγχο των Διευθύνσεων Αλλοδαπών , Προστασίας Συνόρων και Διαχείρισης Μετανάστευσης της ΕΛΑΣ. Επίσης θα εποπτεύει το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ θα συντονίζει την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα , τα συναρμόδια υπουργεία και λοιπούς φορείς στις διαδικασίες υποδοχής αλλά και επιστροφής μη νόμιμων εισερχομένων αλλοδαπών.

Επίσης στη γενική γραμματεία περνούν οι διοικητικές αρμοδιότητες σε θέματα αλλοδαπών που έχει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και η εκπροσώπηση του υπουργείου Εσωτερικών σε διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις επί θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v