Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΠΕ: Τεχνολογικό σοκ χρειάζεται η Ελλάδα

Πληροφορική και τηλεπικοινωνίες να γίνουν ο «νέος τουρισμός», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ. Επιδιώκουμε να παράγουμε τεχνολογία, καινοτομία και προϊόντα, τόνισε η κ. Γεροβασίλη. Προχωρήστε σε θεσμικές αλλαγές και θα σας στηρίξουμε, είπε η κ. Ασημακοπούλου.

ΣΕΠΕ: Τεχνολογικό σοκ χρειάζεται η Ελλάδα
Την προτροπή του να μετατραπεί ο κλάδος της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στον «νέο τουρισμό», με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αναστάσιος Τζήκας, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

Ο κ. Τζήκας θεώρησε αναγκαία την ύπαρξη ενός τεχνολογικού «σοκ» στην ελληνική οικονομία και μεταξύ άλλων πρότεινε:

-τη μέτρηση με συγκεκριμένους λειτουργικούς δείκτες της προόδου στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και την προώθηση των έργων

-την επιτάχυνση των διαδικασιών για την «αυθεντικοποίηση» (authentication)

-την προώθηση της διαλειτουργικότητας στον δημόσιο τομέα, όπως και του έργου «Σύζευξις»

-τη συγκέντρωση όλων των έργων του δημοσίου κάτω από την κοινωνία της πληροφορίας

Θα πρέπει να βάλουμε δείκτες από φέτος για το κατά πόσο πιάνονται οι στόχοι και αν δεν πιάνονται, να αναζητούμε τις αιτίες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

Από την πλευρά της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το πέρασμα του δημόσιου τομέα στην ψηφιακή εποχή καθώς και στην εκπόνηση τριετούς σχεδίου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου.

«Επιδιώκουμε να παράγουμε τεχνολογία, καινοτομία και προϊόντα, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», δήλωσε η υπουργός.

Τέλος, η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να πέσουν χρήματα στην αγορά όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ότι το 2019, όπου αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, δεν αποτελεί ικανοποιητική επιλογή.

«Η αιρεσιμότητα δεν αποτελεί δικαιολογία για την κυβέρνηση. Προχωρήστε σε θεσμικές αλλαγές και θα σας στηρίξουμε», κατέληξε η κα Ασημακοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v