Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΦΑ: Σε Διαχειριστές Συστήματος Μεταφοράς το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό

Τροπολογία στη Βουλή που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών και ΠΕΝ ορίζει πως μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είτε Ευρωπαίοι Διαχειριστές είτε κοινοπραξίες εταιριών που να έχουν τουλάχιστον έναν Διαχειριστή.

ΔΕΣΦΑ: Σε Διαχειριστές Συστήματος Μεταφοράς το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό

Ευρωπαίοι Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου είτε κοινοπραξίες εταιριών που θα συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον έναν Διαχειριστή θα μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα 19 Ιουνίου στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με τον τρόπο αυτό όπως αναγγέλλει μέσα από τη σημερινή συνέντευξη του στο Euro2day.gr, ο υπουργός ΠΕΝ, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.
Ειδικότερα μέσα από την τροπολογία τίθενται οι δύο εναλλακτικές ως προς τους δικαιούμενους συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Θα πρέπει να είναι είτε:

1. Διαχειριστές Συστήματος Μεταφοράς, που είναι πιστοποιημένοι με τη διαδικασία των άρθρων 9 και 10 της Οδηγίας 2009/73/ΕΚ και μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ENTSO-G), καθώς και τα νομικά πρόσωπα που ελέγχονται αποκλειστικά από τέτοιο Διαχειριστή Μεταφοράς, τα νομικά πρόσωπα που έχουν τον άμεσο αποκλειστικό έλεγχο τέτοιου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς και τα νομικά πρόσωπα που ελέγχονται αποκλειστικά από νομικό πρόσωπο, που έχει τον άμεσο αποκλειστικό έλεγχο τέτοιου Διαχειριστή Συστήματος είτε

2. Κοινοπραξίες, υπό την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον ένα μέλος της κοινοπραξίας εμπίπτει σε μία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες των δικαιούμενων συμμετοχής υποψήφιων επενδυτών και ασκεί τουλάχιστον από κοινού έλεγχο της κοινοπραξίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v