Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Κουντουρά με το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση και διαρκής επικοινωνία στο σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στον τουριστικό κλάδο, καθώς και στο νομοθετικό έργο για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Συνάντηση Κουντουρά με το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσο και το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία τους και συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία στα αναπτυξιακά ζητήματα του τουρισμού, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση και διαρκής επικοινωνία στο σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στον τουριστικό κλάδο, καθώς και στο νομοθετικό έργο για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού.

Η Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο και το έργο του Υπουργείου να νομοθετεί, να προβάλλει την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό και να δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε επίσης τη σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναδείχθηκαν από το ΣΕΤΕ θέματα αρμοδιότητας άλλων υπουργείων που αφορούν όμως στον τουρισμό και που τέθηκαν στην Υπουργό για την ενημέρωση και υποστήριξή της, μεταξύ αυτών τα ζητήματα του αιγιαλού, οι ψηφιακές πλατφόρμες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο φόρος διαμονής και τα πνευματικά-συγγενικά δικαιώματα. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πρακτικής άσκησης σπουδαστών – καταρτιζόμενων των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο Αντιπρόεδρος Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών του Δ.Σ. κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Καλλίνικος Καλλίνικος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιώργος Αμβράζης.

Από το Υπουργείο, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ομάδα νομικών συμβούλων του Υπουργείου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v