Δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Οσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους έως 14 Ιουλίου δεν θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ. Προωθείται αλλαγή του προστίμου και χρέωση με βάση τον κυβισμό του οχήματος. Επιστρέφονται όσα πρόστιμα εισπράχθηκαν ήδη.

Δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έλαβαν μπιλιετάκι από την ΑΑΔΕ, με ηλεκτρονικό παράβολο 250 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα, είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες.

Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι αν σήμερα σε έλεγχο της αστυνομίας διαπιστωθεί κυκλοφορία οχήματος χωρίς ασφάλιση, ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 250 ευρώ για μηχανάκι, 500 ευρώ για ΙΧ και 1.000 ευρώ για φορτηγά.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς από τις 15 Ιουλίου και μετά θα τρέξει νέα διασταύρωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προσαρμόζονται τα πρόστιμα υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παραβόλου σε 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά, 200 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 251-1000 κυβικά και 250 ευρώ για τα υπόλοιπα. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον realfm 97,8, δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, επομένως να δοθεί μία νέα ημερομηνία στην οποία θα παρθούν τα στοιχεία ποια είναι ασφαλισμένα και ποια ανασφάλιστα».

Και σημείωσε: «Λέμε το εξής: για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν νοείται όχημα ανασφάλιστο να κυκλοφορεί, είναι κίνδυνος-θάνατος και έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει κάτι για να αφυπνιστεί η κοινωνία. Αφυπνίστηκε η κοινωνία αυτή τη στιγμή; Αφυπνίστηκε. Τι τους είπα εγώ χθες το απόγευμα; “Κύριοι, εφόσον ο στόχος επετεύχθη και αφυπνίστηκε η κοινωνία, θα πρέπει να δοθεί μία νέα ημερομηνία στην οποία να επικαιροποιηθεί η λίστα. Οποιοι λοιπόν πράγματι θέλουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και πρέπει να θέλουν όλοι να ασφαλίσουν τα οχήματά τους για το δικό τους καλό, πρέπει να τα ασφαλίσουν μέσα σε αυτές τις ημέρες που διανύουμε και να τελειώνει το πρόβλημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v