Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων

Εγκρίθηκαν από τον Γ. Σταθάκη οι αιτήσεις της κοινοπραξίας Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ για έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης. Στο παιχνίδι και η Energean, που ενδιαφέρεται για τη Δυτική Ελλάδα. Προκηρύσσεται διαγωνισμός.

Προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ενέκρινε τις αιτήσεις της κοινοπραξίας Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ. καθώς και της εταιρίας Energean Oil & Gas, για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε νέες θαλάσσιες περιοχές. Σχετική θετική γνωμοδότηση προς τον ΥΠΕΝ είχε υποβάλει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ).

Η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ. ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, ενώ η Energean Oil & Gas για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την έγκριση του ΥΠΕΝ, η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει σε δύο νέες διακηρύξεις, τις οποίες θα εγκρίνει ο υπουργός.

Οι δύο διακηρύξεις θα δημοσιευθούν ως τα τέλη Ιουλίου ταυτόχρονα στην ελληνική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η διαγωνιστική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v