Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα η ΕΤΕπ

Στόχος της κυβέρνησης, η προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων για ενίσχυση των θέσεων εργασίας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ετοιμη να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα η ΕΤΕπ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπό τον αντιπρόεδρό της Jonathan Taylor είχε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και ορατότητας για το μέλλον. Σε αυτή τη νέα φάση, στο επίκεντρο βρίσκεται η προσέλκυση, προώθηση και υλοποίηση επενδύσεων, στην κατεύθυνση:

• Της επιτάχυνσης δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και δραστικής μείωσης της ανεργίας

• Της μετάβασης της οικονομίας σε ένα νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στην υιοθέτηση νέας παραγωγικής ταυτότητας, στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και στην ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ακόμη τα βήματα για τη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στο πλαίσιο των όσων συμφωνήθηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο κ. Taylor, από την πλευρά τoυ, δήλωσε ότι η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα και να βοηθήσει στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, τα οποία θα αποτελέσουν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v