Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέλαβε το ΥΠΟΙΚ το σχέδιο Μνημονίου του ΔΝΤ

Η «επιστολή προθέσεων» στάλθηκε για να υπογραφεί από την Αθήνα και να προχωρήσει η διαδικασία για επί της αρχής έγκριση του προγράμματος από το Συμβούλιο του ΔΝΤ. Μετά τις 10 Ιουλίου η εκταμίευση των 7,5 δισ.

Παρέλαβε το ΥΠΟΙΚ το σχέδιο Μνημονίου του ΔΝΤ

Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το σχέδιο Μνημονίου του ΔΝΤ, υπό μορφή «επιστολής προθέσεων» την οποία αναμένεται να υπογράψει η ελληνική πλευρά τις επόμενες ημέρες.

Πηγή του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επικείμενης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, το οποίο έως τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκρίνει, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ, μια κατ' αρχήν συμφωνία για νέο ελληνικό πρόγραμμα με κεφάλαια έως 2 δισ. δολάρια.

Τα κεφάλαια αυτά θα βρίσκονται σε αναμονή για εκταμίευση, μέχρι το χρονικό σημείο όπου θα προκύψει από το Eurogroup η απαραίτητη «καθαρότητα» για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM, η ίδια πηγή εκτίμησε ότι τα κεφάλαια αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα μετά τις 10 Ιουλίου, καθώς χρειάζεται και η επικύρωση από το Eurogroup.

Χθες ο κ. Ρέγκλινγκ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης «στις αρχές Ιουλίου» ενώ σήμερα αναμένεται το πράσινο φως από το EWG, μετά και την ικανοποίηση των τελευταίων τριών αστερίσκων στα 140 προαπαιτούμενα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v