Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H. Vannier (DB): Κρίσιμο το θεσμικό πλαίσιο για τη μείωση των NPLs

Μετά από ένα αυστηρό stress test το 2015 και σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, οι τιμές των μετοχών ανέκαμψαν, λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για τον ρυθμό ανάπτυξης, τόνισε το στέλεχος της γερμανικής τράπεζας.

H. Vannier (DB): Κρίσιμο το θεσμικό πλαίσιο για τη μείωση των NPLs

«Μετά από ένα roller-coaster, μπορεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας να αφήσει μια ανάσα ανακούφισης;», διερωτήθηκε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της Deutsche Bank, Hubert Vannier.

Όπως είπε, μετά από ένα αυστηρό stress test το 2015 και σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, οι τιμές των μετοχών ανέκαμψαν, λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για τον ρυθμό ανάπτυξης.

Τώρα, όπως είπε, η πρόκληση είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Εθνική Τράπεζα - 45%, Eurobank - 49%, Alpha Bank - 54%, Πειραιώς - 52%) και επεσήμανε ως συνολικό στόχο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 37 δισ. τα επόμενα τρία χρόνια.

Έφερε μάλιστα παραδείγματα χωρών που «τα κατάφεραν», όπως η Ιρλανδία και η Σλοβενία. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε τη σημασία τόσο του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όσο και της δικαστικής πρακτικής.

Αναφερόμενος στα επόμενα άμεσα βήματα, στάθηκε μεταξύ άλλων στην εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού και της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v