Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεβίωσε ο πρώην μεγαλομέτοχος της Ασπις Παύλος Ψωμιάδης

Από ανακοπή καρδιάς άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές Κορυδαλλού. O πρώην επιχειρηματίας ήταν 78 ετών και είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών.

Απεβίωσε ο πρώην μεγαλομέτοχος της Ασπις Παύλος Ψωμιάδης

Απεβίωσε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης από ανακοπή καρδιάς.

Είχε κατηγορηθεί ότι είχε εξαπατήσει χιλιάδες Ελληνες πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

O πρώην επιχειρηματίας ήταν 78 ετών και είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών.

Ο Παύλος Ψωμιάδης εργάστηκε αρχικά ως ασφαλιστής στην American Life και το 1969 μεταπήδησε στην Interamerican. Το 1977 θα πάρει μεταγραφή για την Ασπίς Πρόνοια η οποία ελέγχονταν από τον αείμνηστο Αλέξανδρο Ταμπουρά. Δέκα χρόνια μετά, ο Παύλος Ψωμιάδης εξαγόρασε την Ασπίς Πρόνοια από τον Αλ. Ταμπουρά. Τα επόμενα 20 χρόνια η Ασπίς Πρόνοια γιγαντώθηκε, ενίοτε με πρακτικές που σχολιάζονταν αρνητικά από τους ανταγωνιστές του Παύλου Ψωμιάδη. Τελικά "το κανόνι έσκασε" το 2009 όταν και αποκαλύφθηκε τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον ασφαλιστικό όμιλο του επιχειρηματία. Τον Δεκέμβριο του 2010 ο Παύλος Ψωμιάδης οδηγήθηκε στις φυλακές.

 Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο κρατούμενος στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Παύλος Ψωμιάδης, γεννηθείς το 1939, βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός. Μεταφέρθηκε, συνοδεία ιατρού, στο Νοσοκομείο κρατουμένων όπου έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα.

Εκρατείτο μόνος του σε ατομικό κελί και ελάμβανε φαρμακευτική (καρδιολογική) αγωγή. Τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε ζήτησε οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή, ή μεταφορά σε νοσοκομείο.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία, Αστυνομία, Ιατροδικαστική υπηρεσία) και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία διερεύνησης του θανάτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v