Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι και πόσοι χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜμΕ

Εκδόθηκε ο προσωρινός κατάλογος των δυνητικών δικαιούχων για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές». Στις 4.412 τα προς χρηματοδότηση επενδυτικά σχέδια. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου η υποβολή του φακέλου.

Ποιοι και πόσοι χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜμΕ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψήφιων επενδυτών που είχαν αιτηθεί την ενίσχυσή τους μέσω του προγράμματος «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» δίνεται με απόφαση της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ Ευγενίας Φωτονιάτα, με την οποία επικυρώνεται ο προσωρινός κατάλογος των δυνητικών δικαιούχων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση του σχετικού καταλόγου, πέραν του γεγονότος ότι ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση χιλιάδων επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θέτει και τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και άλλων προγραμμάτων, αφού «απελευθερώνει» το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) από ένα «βαρύ» από απόψεως αριθμού αιτήσεων πρόγραμμα.

Στον προσωρινό κατάλογο περιλαμβάνονται 4.412 επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 256.773.285 ευρώ κατά απόλυτη βαθμολογική σειρά, με βάση τη συνολική προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανά ομάδα περιφερειών αυξημένη κατά 20%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα προσωρινώς επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια προήλθαν από την αξιολόγηση 9.577 αιτήσεων συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 511.375.410 ευρώ.

Συνεπώς, απορρίφθηκαν 4.858 επιχειρηματικά σχέδια με συνολικό αιτούμενο επιλέξιμο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 229.567.471 ευρώ, λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, λόγω βαθμολογίας ή και προϋπολογισμού κάτω του ορίου, ή και για άλλο λόγο, ενώ άλλες 307 αιτήσεις συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 17.987.298 ευρώ κρίθηκαν μη επιλέξιμες λόγω μη πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής ή και λόγω εντοπισμού αναφοράς στοιχείων σε οποιοδήποτε πεδίο του επιχειρηματικού σχεδίου.

Πλέον, όσοι κρίθηκαν επιλέξιμοι θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην έδρα του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Η προθεσμία είναι οριστική και μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου.

Για όσες αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων υποβληθούν τα δικαιολογητικά πριν από την 15/9/2017, θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα από τον ΕΦΕΠΑΕ και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, για όσα επιχειρηματικά σχέδια θεμελιώνεται το δικαίωμα υπαγωγής τους στη δράση, θα εκδίδεται άμεσα η σχετική απόφαση ένταξής τους στη δράση.

Ο προσωρινός κατάλογος των δικαιούχων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v