Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε διαβούλευση το σχέδιο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 21η Ιουλίου 2017. Ποια θέματα ορίζονται αναφορικά με το είδος των ενεργειών που εντάσσονται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σε διαβούλευση το σχέδιο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης το πλαίσιο αρχών και στόχων του «Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα των επιχειρήσεων και των οργανισμών». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 21/07/2017 και ώρα 15:00

Το σχέδιο επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μετά από τη σύσταση διυπουργικής ομάδας εργασίας τα αποτελέσματα της οποίας ελήφθησαν σοβαρά υπόψη και ύστερα από μακρά περίοδο προδιαβούλευσης με κοινωνικούς εταίρους και την κατάθεση σχετικών προτάσεων.

Σκοπός του σχεδίου είναι η ρύθμιση του πεδίου της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, ως μέσο συμβολής των επιχειρήσεων και οργανισμών στη στήριξη των κοινωνικών δραστηριοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της αγοράς, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών του εσωτερικού πλαισίου οργάνωσης και δράσης τους.

Ειδικότερα, το σχέδιο στοχεύει:

α. Στη διάχυση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Υπεύθυνης επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

β. Στη στήριξη και την ενίσχυση των παραγωγικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται ενεργά σε αυτή προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της αγοράς και των ίδιων των εμπλεκόμενων φορέων με αυτές, όπως είναι οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές τους.

Επίσης, με το συγκεκριμένο σχέδιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στο είδος των ενεργειών που εντάσσονται στο πλαίσιο της ΕΚΕ, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας τους, η διαφάνεια και η λογοδοσία για το σύνολο των σχετικών δραστηριοτήτων, η εποπτεία, ο έλεγχος, η προβολή και η διάχυση της πληροφορίας προς αμοιβαίο όφελος των επιχειρήσεων και οργανισμών και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v