Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΣΥ: Μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με "αιμοδοσία" 41,7 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών κονδύλι 41,7 εκατ. ευρώ προς την Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ. Η νέα «αιμοδοσία» θα βοηθήσει στη συντήρηση του στόλου οχημάτων, ενώ θα αποπληρωθούν και οφειλές προς συνεργάτες.

ΟΣΥ: Μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αιμοδοσία 41,7 εκατ. ευρώ

Σημαντική συρρίκνωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πέτυχε η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ), σε συνεργασία με τη μητρική εταιρεία, τον ΟΑΣΑ. Με απόφαση της κυβέρνησης, το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε κονδύλι 41,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διοχετευτεί για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της ΟΣΥ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΣΥ,  η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει θετικές συνέπειες στην επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας, όπως βελτίωση της ροής αγοράς ανταλλακτικών.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως «όταν ανέλαβε καθήκοντα, τον Ιανουάριο του 2016, η νέα διοίκηση της Ο.ΣΥ., το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανερχόταν στα 103,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μειώθηκαν στα 92,2 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2016. Με την απόφαση για χρηματοδότηση 41,7 εκατ. ευρώ, οι οφειλές μειώνονται σε σημαντικό βαθμό, κάτι το οποίο καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του ομίλου ΟΑΣΑ για την κάλυψη όχι μόνο των υποχρεώσεων αλλά και των απαιτήσεων από προμηθευτές και λοιπούς φορείς». Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας αφορούν - μεταξύ άλλων - οφειλές σε προμηθευτές ανταλλακτικών και καυσίμων / φυσικού αερίου (ΕΚΟ, ΔΕΠΑ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v