Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΑ: Εισέπραξαν 3,9 εκατ. ευρώ από οφειλές κρατικών φορέων

Τα πρώτα 3,9 εκατ. ευρώ από τα περίπου 48 εκατ. ευρώ που οφείλουν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) διάφοροι κρατικοί φορείς μπήκαν στα ταμεία του οργανισμού. Παρέμβαση Ν. Παππά για να πληρωθούν χρέη πολλών ετών.

ΕΛΤΑ: Εισέπραξαν 3,9 εκατ. ευρώ από οφειλές κρατικών φορέων

Στην είσπραξη οφειλών που προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών σε δημόσιους φορείς και αφορούν κυρίως τη διετία 2013-2014 προχωρά το τελευταίο διάστημα η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα ΕΛΤΑ έχουν εισπράξει από 19 φορείς του Δημοσίου (υπουργεία, γενικές γραμματείες και αποκεντρωμένες διοικήσεις) περί τα 3,93 εκατ. ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η είσπραξη επιπλέον 11 εκατ. ευρώ. Η είσπραξη των οφειλών πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά προς τους ομολόγους του υπουργούς. Η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη ανταπόκρισης όλων στις υποχρεώσεις που έχουν προς τα ΕΛΤΑ, τα οποία εξυπηρετούν ολόκληρο το ελληνικό Δημόσιο.

Το σύνολο των χρημάτων που μπαίνουν στα «ταμεία» του οργανισμού θα φτάσει, με βάση τους άνω υπολογισμούς, τα 15 εκατ. ευρώ περίπου. Και με δεδομένο πως οι οφειλές των φορέων προς τα ΕΛΤΑ αγγίζουν, για την παροχή υπηρεσιών, τα 48 εκατ. ευρώ, μπορεί να υπολογιστεί πως -το τελευταίο διάστημα- έχει εισπραχθεί το 31,25% των συνολικών οφειλών.

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα, η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είχε καταβάλει στα ΕΛΤΑ το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ, αποπληρώνοντας οφειλή της Πολιτείας προς τον οργανισμό για τη διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2013 ως 9 Αυγούστου 2015. Ενώ λίγο νωρίτερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2015, η ΓΓΕΕ είχε καλύψει οφειλές ύψους 7 εκατ. ευρώ για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2012-31 Οκτωβρίου 2013 (περίοδος διακυβέρνησης από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ).

Στόχος, πλέον, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, της διοίκησης των ΕΛΤΑ, αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι συμπράττουν στην κοινή προσπάθεια, είναι «η εξυγίανση και η ανάπτυξη του Οργανισμού, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, που κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ και η ανάπτυξη νέων στρατηγικών θα οδηγήσει σύντομα σε μηδενισμό των ελλειμμάτων του οργανισμού».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v