Στο ΣτΕ κατά της χρήσης POS δυο δικηγορικοί σύλλογοι

Οι δικηγορικοί σύλλογοι ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής και την αναστολή της απόφασης για τα POS μέχρι να συζητηθεί η κύρια υπόθεση τον προσεχή Οκτώβριο.

Στο ΣτΕ κατά της χρήσης POS δυο δικηγορικοί σύλλογοι

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της χρήσης POS κατέθεσαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας καθώς και 18 δικηγόροι των πόλεων οι οποίοι πέραν της ακύρωσης της υπουργικής απόφασης ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής και την αναστολή της μέχρι να συζητηθεί η κύρια υπόθεση τον προσεχή Οκτώβριο.

Κατά της χρήσης POS έχουν στραφεί ήδη η ΓΣΕΒΕΕ, o Iατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο ΔΣΑ και δύο δικηγόροι.

Το ζήτημα θα συζητηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στην 7μελή συνθεση του Β' τμήματος του ΣτΕ υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Μαίρης Σαρπ και με εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

Στην προσφυγή τους μεταξύ άλλων οι Δικηγορικοί Σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση που επιβάλλει τη χρήση POS είναι αντισυνταγματική και παράνομη και επισημαίνουν ότι η χρήση POS επιφέρει στους δικηγόρους μεγάλες δεσμεύσεις και επιβαρύνσεις «οι οποίες καταλύουν κάθε έννοια ορθής άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος και απολήγουν στην δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση ιδίως των οικονομικά λιγότερο εύρωστων δικηγόρων».

Εύα Καραμανώλη e.karamanoli@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus