Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει στη φυλακή ο Αρ. Φλώρος για την υπόθεση της Energa

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η επίσης καταδικασθείσα για την υπόθεση, Μαρία Σκλαβάκη.

Παραμένει στη φυλακή ο Αρ. Φλώρος για την υπόθεση της Energa

Στη φυλακή παραμένει ο Αριστείδης Φλώρος καταδικασθείς για την υπόθεση Εnerga - Hellas Power σε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η επίσης καταδικασθείσα για την υπόθεση, Μαρία Σκλαβάκη. Πρόκειται για τη γυναίκα που έσπασε το ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" της και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις αναστολής που κατέθεσαν. Ο Αριστείδης Φλώρος, επικαλέστηκε μέσω του συνηγόρου του αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη προκειμένου να του χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή του, αλλά έκανε δεκτή αντίστοιχη της Μαρίας Σκλαβάκη.

Όπως είπαν οι συνήγοροι του Αριστείδη Φλώρου, ο καταδικαστείς πάσχει από καταθλιπτική διαταραχή και αυτοκτονικό ιδεασμό. "Έχει ένα αίσθημα απόσυρσης από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο".

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσε ο Απόστολος Τσιάμης, ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αρ. Φλώρος έχει "αρνητικές σκέψεις και προθέσεις" και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού. " έχει έντονο το αίσθημα απολυτότητας και νιώθει ότι διώκεται για να διώκεται" υποστήριξε ο γιατρός και πρόσθεσε πως "κρατείται στο ισόγειο λόγω σκέψεων αυτοκτονικών τάσεων".

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δέχθηκε την αίτηση της Μαρίας Σκλαβάκη και ανέστειλε την ποινή κάθειρξης επτά ετών που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως.

Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο πως ούσα κρατούμενη από το 2015, δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, να καταχράζεται την καλοσύνη συγγενή της.

"Δεν αντέχουμε την κατάστασή μας" υποστήριξε στο δικαστήριο αναφερόμενη στον εαυτό της και στο σύζυγό της , ο οποίος επίσης έχει καταδικασθεί για το σκάνδαλο Energa σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση αναστολής κατέθεσε και ο σύζυγός της, αλλά απορρίφθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v