Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις συμβάσεις για την ΕΡΓΟΣΕ με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Νέες συμβάσεις εκτός συνόρων υπέγραψε η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία διεκδικεί και άλλα έργα στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, ανέλαβε ρόλο ανεξάρτητου μηχανικού στο Μαυροβούνιο, ενώ συμμετέχει στον σχεδιασμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας - Αλβανίας.

Τρεις συμβάσεις για την ΕΡΓΟΣΕ με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Η προσπάθεια για εξωστρέφεια που ξεκίνησε στην ΕΡΓΟΣΕ το καλοκαίρι του 2015 άρχισε να αποδίδει καρπούς, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Η ΕΡΓΟΣΕ έχει ήδη εξασφαλίσει τρία συμβόλαια για έργα που αφορούν επενδύσεις τρίτων χωρών, Ευρωπαϊκά Προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά Προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα:
• Επελέγη να αναλάβει τον ρόλο του ανεξάρτητου μηχανικού σε έργο που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Μαυροβούνιο (σιδηροδρομικός σταθμός Podgorica).

• Συμμετέχει σε Κοινοπρακτικό σχήμα με πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες και οργανισμούς που κέρδισε συμβόλαιο ύψους 1.700.000 € από το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Shift2Rail HORIZON 2020, με στόχο να αναπτύξουν μεθοδολογίες παραγωγής ενέργειας επί του οχήματος για λειτουργία συσκευών σηματοδότησης και επικοινωνίας.

• Συμμετέχει ως leading company στο έργο που επελέγη να χρηματοδοτηθεί από το INTERREG IPA II CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAM για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας - Αλβανίας (στο έργο συμμετέχουν ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Αλβανίας). Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς, καθώς και τη σύνδεση της γραμμής με το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

Στην ΕΡΓΟΣΕ περιμένουν τα αποτελέσματα και από άλλους διεθνείς διαγωνισμούς, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δράσεις εξωστρέφειας της εταιρίας. Η προσπάθεια συνεχίζεται «καθώς όλοι κατανοούν ότι συμβάλλουν στην ανάδειξη και προώθηση όχι μόνο της εταιρείας αλλά και όλου του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v