Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΟΜΕ: Στα ύψη οι τιμές, περισσότεροι οι «παίκτες»

Στα 43,05 ευρώ έκλεισε η πλειοψηφία των εταιριών τις ποσότητες που ήθελε να αποκτήσει από τη σημερινή δημοπρασία ΝΟΜΕ. Οι συμμετέχοντες ήταν 18 έναντι 11 στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία. Δεκατέσσερις εταιρίες μοιράστηκαν την ποσότητα των 145 MWh/h.

ΝΟΜΕ: Στα ύψη οι τιμές, περισσότεροι οι «παίκτες»

Με τιμή 11 ευρώ υψηλότερα σε σχέση με την τιμή εκκίνησης αλλά και με περισσότερους «παίκτες» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έκλεισε η σημερινή δημοπρασία ΝΟΜΕ για τη διάθεση ποσοτήτων 145 MWh/h.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας που δημοσίευσε ο ΛΑΓΗΕ η συντριπτική πλειοψηφία των προμηθευτών και εμπόρων που συμμετείχαν έκλεισαν τις ποσότητες που επιθυμούσαν στα 43,05 ευρώ ανά MWh/h, όταν η τιμή εκκίνησης ήταν στα 32,05 ευρώ.

Παράλληλα, συμμετείχαν 18 εταιρίες, ενώ στην προηγούμενη δημοπρασία ΝΟΜΕ οι συμμετέχοντες ήταν 11. Από τους 18 οι 14 κατάφεραν να μοιραστούν ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από τα συνολικά 145 MWh/h. Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και κράτησε μέχρι και τις 15.15 συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας των ενστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v