Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Το ΔΝΤ θα εγκρίνει «επί της αρχής» το ελληνικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ θέτει ένα «ταβάνι» 325 δισ. ευρώ στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. Στόχος είναι να αναγκαστεί η Ελλάδα να εστιάσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και να ασκηθεί πίεση για ελάφρυνση χρέους.

WSJ: Το ΔΝΤ θα εγκρίνει «επί της αρχής» το ελληνικό πρόγραμμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας σύμφωνα με τη WSJ, αλλά μόνο επί της αρχής, καθώς συνεχίζει να θεωρεί ότι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο.

To «ταβάνι» στο χρέος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως περιγράφεται αναλυτικά σε έγγραφα που έχουν προετοιμαστεί πριν από την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και έχουν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση, δίνει στην Αθήνα και στην Ευρώπη ελάχιστα περιθώρια να ξεφύγουν από τις δεσμεύσεις τους για μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση χρέους.

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ θέτει ένα «ταβάνι» 325 δισ. ευρώ στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης.

Οι παράμετροι που έχει θέσει το Ταμείο θα αναγκάσουν την Ελλάδα να εστιάσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν αντί να αυξήσει το τεράστιο χρέος που έχει συσσωρεύσει, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη WSJ. Την ίδια στιγμή αυξάνουν την πίεση στους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Αυτό έχει να κάνει με το ΔΝΤ που θέλει να κρατήσει την πίεση στη Γερμανία για να προχωρήσει στην ελάφρυνση χρέους» δήλωσε ο Ράχμαν Μουχτάμπα, υπεύθυνος τoυ Εurasia Group για την Ελλάδα. «Aυτό θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να βγει στις αγορές με επιτυχία και να αντλήσει χρήματα τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v