Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 7 δισ. οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο

Υποχωρεί το ενδεικτικό επιτόκιο στο 4,75% από 4,875% νωρίτερα. Σήμερα θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή οι Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, με ομόλογα περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι τελευταίες πληροφορίες.

Πάνω από 7 δισ. οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο

Μάχη για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερης απόδοσης δίνουν από χθες οι επιτελείς του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και οι ξένες επενδυτικές τράπεζες που ανέλαβαν σύμβουλοι στη δοκιμαστική έξοδο του ελληνικού δημοσίου για απευθείας δανεισμό από τις αγορές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να κλείσει με απόδοση 4,70%- 4,75% και ετήσιο κουπόνι στην περιοχή του 4,60%.

Δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο έναν από τους αναδόχους της έκδοσης, ανέφερε ότι το ενδεικτικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 4,75% από 4,875% νωρίτερα, ενώ οι προσφορές για την έκδοση ξεπερνούν ήδη τα 7 δισ. ευρώ.

Το κλίμα από την πλευρά των επενδυτών όσον αφορά στη ζήτηση ήταν χθες θετικό και το βιβλίο προσφορών θα κλείσει εντός της ημέρας.

Η έκδοση του 5ετούς θα πραγματοποιηθεί κατά 2 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν το 2019 και σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει την άντληση νέου χρήματος από 1 έως 2 δισ. ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση και το ύψος των προσφορών.

Βαρόμετρο, όμως, για τη διαμόρφωση του ετήσιου κουπονιού της έκδοσης αποτελούν, σύμφωνα με πηγές, οι προσφορές των επενδυτών που θα συμμετάσχουν στο κομμάτι της έκδοσης το οποίο αφορά στο νέο χρήμα.

Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο κουπόνι της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου τον Απρίλιο του 2014 είχε διαμορφωθεί στο 4,75% και η απόδοση στο 4,95%. «Η ζήτηση και το μπιντάρισμα που θα προσφέρουν οι επενδυτές σε αυτό το κομμάτι της έκδοσης θα κρίνει πού θα κάτσει η μπίλια για το ετήσιο κουπόνι», αναφέρουν στο Euro2day.gr οι ίδιες πηγές.

Με 1 δισ. οι τράπεζες

Στην ανταλλαγή των ομολόγων που λήγουν το 2019 θα συμμετάσχουν και οι ελληνικές τράπεζες, πλην της Πειραιώς, η οποία δεν διαθέτει ομόλογα της σειράς.

Οι Εθνική, Eurobank και Alpha Bank διαθέτουν ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι σχετικές πράξεις ανταλλαγής θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί.

Αναλυτικότερα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το ποσό των 350-400 εκατ. ευρώ, η Αlpha Βank 400-410 εκατ. ευρώ και η Eurobank ομόλογα αξίας 200-300 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v