Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προμήθεια €1,5 εκατ. θα πληρώσει το δημόσιο για την έξοδο στις αγορές

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές. Στα 3 δισ. το αρχικό ποσό της έκδοσης. Το δημόσιο θα καταβάλει προμήθεια 1,5 εκατ. ευρώ.

Προμήθεια €1,5 εκατ. θα πληρώσει το δημόσιο για την έξοδο στις αγορές

Δημοσιεύτηκε  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που υπογράφει ο Γιώργος Χουλιαράκης για την έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση ομολόγου διάρκειας 5 ετών.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι εκδιδόμενοι τίτλοι είναι ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σε ευρώ, σταθερού επιτοκίου, διάρκειας 5 ετών, με ημερομηνία λήξης την 1η Αυγούστου 2022.

Τα ομόλογα είναι ανώνυμοι τίτλοι, φέρουν τοκομερίδια, ένα για κάθε ετήσια τοκοφόρο περίοδο και εκδί- δονται σε άυλη μορφή, είναι δε καταχωρημένα στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της Τράπεζας της Ελλάδος με κωδικό αριθμό (ISIN) GR0114029540.  

Η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι χίλια ευρώ (€1.000).

Το αρχικό ποσό της έκδοσης (αρχική ονομαστική αξία) ορίζεται στο ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ (€ 3.000.000.000,00).

Στη συγκεκριμένη ημερομηνία έκδοσης (01/08/2017), τα ομόλογα θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από βιβλίο προσφορών.

Για την έκδοση αυτή θα δοθεί προμήθεια ύψους € 1.500.000,00. Το επιτόκιο των ομολόγων θα προκύψει από βιβλίο προσφορών και είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια των Ομολόγων.

 

* Το ΦΕΚ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v