Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξωδικαστικός: Ερχονται δύο αναβαθμίσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ανάλογος με το TAXIS ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο οι αναβαθμίσεις. Κανονικά από τις 3 Αυγούστου η εφαρμογή του μηχανισμού.

Εξωδικαστικός: Ερχονται δύο αναβαθμίσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Δύο αναβαθμίσεις θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί πλήρως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Αυτό σημείωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη διάρκεια παρουσίασης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η πρώτη αναβάθμιση που θα είναι αρχές Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης (Ε9, καταστάσεις πελατών), ενώ στην επόμενη που αναμένεται να υλοποιηθεί τον Οκτώβριο, θα περιλαμβάνει το σύνολο των στοιχείων των χρεών, τόσο προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και των τραπεζών.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σημείωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί στις 3 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου, ωστόσο η διαδικασία δεν θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, καθώς δεν θα περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία. Για τον λόγο αυτό, όσες επιχειρήσεις επιλέξουν να υπαχθούν στον μηχανισμό, θα πρέπει να υποβάλουν από μόνες τους τα στοιχεία που δεν θα περιλαμβάνονται στο σύστημα (π.χ. αναλυτική κατάσταση των οφειλών ανά πιστωτή). Όμως με την πάροδο του χρόνου, τα απαραίτητα στοιχεία θα καταχωρούνται αυτόματα στο σύστημα, καθώς πλέον όλοι οι πιστωτές θα είναι διασυνδεμένοι με αυτό.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς του ΤAXIS, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δομή της είναι ανάλογη με αυτή της φορολογικής διοίκησης. Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, ο κ. Κουρμούσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καθώς το σύστημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το TAXIS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v