Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,375% το κουπόνι του ελληνικού ομολόγου

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών. Σημαντική υπερκάλυψη εξασφαλίζει η έκδοση του 5ετούς ομολόγου, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 6,5 δισ. σύμφωνα με τους ανάδοχους. Στο 4,625% η συνολική απόδοση του τίτλου.

Στο 4,375% το κουπόνι του ελληνικού ομολόγου

Η Αθήνα άντλησε κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ από την ομολογιακή έκδοση, σύμφωνα με πηγές μεταξύ των αναδόχων, ενώ υπήρξε ίση κατανομή μεταξύ φρέσκου χρήματος και «ρολαρίσματος» της προηγούμενης έκδοσης. 

Το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 4,375% (είχε ξεκινήσει με ενδεικτικό επιτόκιο στο 4,875%) με τη συνολική απόδοση του 5ετούς τίτλου να κινείται στο 4,625%.

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 16:00 με τις προσφορές να ξεπερνούν τελικά τα 6,5 δισ. ευρώ. Κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για "απόλυτη επιτυχία", σημειώνοντας ότι η έκδοση προσέλκυσε πάνω από 200 επίσημες προσφορές, με την πλειοψηφία να αφορά πραγματικούς επενδυτές και όχι κερδοσκοπικά funds.

Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο κουπόνι της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου τον Απρίλιο του 2014 είχε διαμορφωθεί στο 4,75% και η απόδοση στο 4,95%.

Στην ανταλλαγή των ομολόγων που λήγουν το 2019 συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες και οι ελληνικές τράπεζες, πλην της Πειραιώς, η οποία δεν διαθέτει ομόλογα της σειράς.

Τσακαλώτος: Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη έκδοση ομολόγου

Την ικανοποίησή του για την έκδοση ομολόγου εξέφρασε σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εχουμε τα πρώτα σταθερά δείγματα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο υπουργός στηλιτεύοντας τη στάση της αντιπολίτευσης. "Εκαναν λόγο για αποτυχία. Η αντιπολίτευση δεν είδε την αναβάθμιση από τη Moody's, την έκθεση της S&P και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος;", διερωτήθηκε.

Τόνισε ότι η σημερινή έξοδος στις αγορές "δεν είναι το τέλος, είναι μια αρχή. Το συζητήσαμε, ήταν καλή σήμερα η αγορά και ικανοποιητικό το αποτέλεσμα".

«Είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018. Βάλαμε ένα πρώτο λιθαράκι, μια πρώτη διαδικασία εξόδου στις αγορές. Θα υπάρχει δεύτερη και τρίτη για να μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια», σημείωσε ο υπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v