Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι δείχνει η κατανομή των επενδυτών στο ελληνικό ομόλογο

Διαχειριστές κεφαλαίων η πλειοψηφία που πήρε θέση στο ελληνικό ομόλογο. Οι τράπεζες, σε ποσοστό 74%, αποτέλεσαν την πλειοψηφία μεταξύ των επενδυτών που «ρόλαραν» τους τίτλους από την προηγούμενη έκδοση.

Τι δείχνει η κατανομή των επενδυτών στο ελληνικό ομόλογο

Σχεδόν ίση ήταν η κατανομή μεταξύ «φρέσκου χρήματος» και «ρολαρίσματος» της προηγούμενης έκδοσης στη χθεσινή δημοπρασία ομολόγων που πραγματοποίησε η Ελλάδα.

Ειδικότερα, την ανταλλαγή των παλιών τίτλων (που λήγουν το 2019) με νέους επέλεξαν κάτοχοι ομολόγων ύψους 1,574 δισ. ευρώ

Αντίστοιχα, το «νέο χρήμα» αντιστοιχεί σε 1,425 δισ. ευρώ, με το 46% να είναι διαχειριστές κεφαλαίων, το 36% hedge funds και τις τράπεζες να καλύπτουν το 13%.

Οσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των νέων επενδυτών, αυτοί προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ (σε ποσοστό 44%), τη Βρετανία (26%) και την Ελλάδα (14%). Ακολουθούν Γαλλία με 7%, Ισπανία/Πορτογαλία/Ιταλία με 3% και Γερμανία με 3%. 

Σε σχέση με τους κατόχους παλαιών τίτλων που αποδέχτηκαν το «ρολάρισμα» της έκδοσης, το 75% προέρχεται από την Ελλάδα, το 11% από τη Γαλλία, το 6% από την Ελβετία, το 4% από τη Βρετανία και το 3% από τις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, το «ρολάρισμα» αποδέχτηκαν τράπεζες σε ποσοστό 74%, διαχειριστές κεφαλαίων σε ποσοστό 16%, hedge funds (5%) και ασφαλιστικές εταιρίες (4%). 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v