Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 1.321 έφτασαν οι αιτήσεις για net-metering

Η ισχύς των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανέρχεται σε 26,1 MWp, ενώ τα συστήματα που έχουν συνδεθεί είναι ισχύος 9,24 MWp (35,4% της συνολικής ισχύος των αιτήσεων).

Στις 1.321 έφτασαν οι αιτήσεις για net-metering

Σε όλη την επικράτεια, από την αρχή του προγράμματος αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net-metering) έχουν υποβληθεί 1.321 αιτήσεις (Μάιος 2015-Ιούνιος 2017), σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών. Το 91% αυτών έχουν προχωρήσει στο στάδιο της προσφοράς σύνδεσης ή/και στη σύμβαση σύνδεσης, ενώ 694 συστήματα (52,5% των αιτήσεων) έχουν διασυνδεθεί και βρίσκονται σε λειτουργία.

Όσον αφορά στην ισχύ των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, αυτή ανέρχεται σε 26,1 MWp, ενώ τα συστήματα που έχουν συνδεθεί είναι ισχύος 9,24 MWp (35,4% της συνολικής ισχύος των αιτήσεων).

Από την ημερομηνία που γίνεται η αίτηση μέχρι την προσφορά σύνδεσης απαιτούνται κατά μέσο όρο 28 ημέρες, ενώ από την προσφορά σύνδεσης μέχρι τη σύμβαση σύνδεσης απαιτούνται κατά μέσο όρο 39 ημέρες.

Τέλος, από τη σύμβαση σύνδεσης ως την ενεργοποίηση απαιτούνται κατά μέσο όρο 103 ημερολογιακές ημέρες. Επομένως, από την ημερομηνία που ο επενδυτής θα καταθέσει την αίτησή του μέχρι την ενεργοποίηση του συστήματός του απαιτούνται κατά μέσο όρο περίπου 5,5 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v