Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα τρία προαπαιτούμενα Σταθάκη για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ

Τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης του 66% έθεσε ο υπουργός Ενέργειας, που επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας.

Τα τρία προαπαιτούμενα Σταθάκη για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, επισκέφτηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα στελέχη της εταιρείας για την οικονομική της κατάσταση, η οποία κρίθηκε εξαιρετική λόγω της υψηλής κερδοφορίας και της μεγάλης ρευστότητας, καθώς επίσης και για τον στρατηγικό της σχεδιασμό, που περιλαμβάνει κρίσιμα έργα υποδομής, τα οποία εγγυώνται την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους εργαζόμενους της εταιρείας. Επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη διάθεση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, ενώ αναφέρθηκε σε τρεις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της τρέχουσας διαδικασίας:

* Σεβασμός του ανταγωνιστικού χαρακτήρα της διαγωνιστικής διαδικασίας από όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες.

* Διασφάλιση ενός δίκαιου τιμήματος που να ανταποκρίνεται στην άριστη οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Ο προηγούμενος διαγωνισμός έχει ήδη θέσει μία βάση εκκίνησης.

* Διατήρηση της δημόσιας παρουσίας στην εταιρεία, ώστε να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της θα είναι πάντοτε συμβατή με όσα επιτάσσει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Ειδική αναφορά έγινε στον πολύτιμο ρόλο που έχει να παίξει το ανθρώπινο δυναμικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, και στην ανάγκη διατήρησης και αξιοποίησής του στο νέο σχήμα που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία θα διασφαλίσει τη λειτουργία της εταιρείας σε ένα κατάλληλα ρυθμισμένο θεσμικό περιβάλλον, όπου θα αξιοποιούνται τα οφέλη του ανταγωνισμού, θα αποτρέπονται καταχρηστικές πρακτικές και θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v