Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά μηνύματα στο ντεμπούτο του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Αισιοδοξία στους αρμόδιους ότι θα αυξηθεί η κινητικότητα μετά τις 20 Αυγούστου. Περί τις 300 αιτήσεις άρχισαν να συμπληρώνονται την πρώτη ημέρα. Υψηλή επισκεψιμότητα μέσω… κινητών!

Θετικά μηνύματα στο ντεμπούτο του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Με αισιόδοξες ενδείξεις για τη μετέπειτα πορεία ξεκίνησε την Πέμπτη η λειτουργία της πλατφόρμας ένταξης στη ρύθμιση χρεών προς δημόσιο, ταμεία και τράπεζες, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν επισκεφθεί την πλατφόρμα 4.000-4.500 ενδιαφερόμενοι και βρίσκονταν στη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης 300 επιχειρηματίες.

«Η πρώτη ημέρα κύλησε ιδιαίτερα θετικά και από την επισκεψιμότητα αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών για τη ρύθμιση», τονίζει στο Euro2day.gr παράγοντας του οικονομικού επιτελείου. Με αισιοδοξία αντιμετώπισαν την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας και στελέχη τραπεζών, τα οποία επεσήμαναν ότι «το ενδιαφέρον είναι ζωηρό καθώς για πρώτη φορά θα τεθεί σε εφαρμογή ρύθμιση που αντιμετωπίζει οριζόντια όλες τις οφειλές μιας επιχείρησης».

Από κινητό

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Οικονομίας, οι περισσότερες επισκέψεις που έγιναν χθες στο site της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκαν από κινητό. «Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι βρίσκονται, λόγω των ημερών, σε διακοπές, εξού και η χρήση του κινητού», υπογράμμισαν και πρόσθεταν: «Μετά τις 20 Αυγούστου θεωρούμε ότι η κίνηση θα αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των αιτήσεων».

Ετοιμάζονται

Από την πλευρά των τραπεζών υποστηρίζουν ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αρχίσει η ρύθμιση χρεών, κυρίως στην κατηγορία όσων χρωστούν από 20.000 έως 50.000 ευρώ, όπου η ρύθμιση θα γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο. Όσον αφορά τις ενστάσεις της τρόικας για τη ρύθμιση των οφειλών της εν λόγω κατηγορίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζήτησαν εξηγήσεις για ποιο λόγο για τις εν λόγω επιχειρήσεις δεν γίνεται έκθεση βιωσιμότητας.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι ξεπεράσθηκε καθώς η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση στην εξέταση των δεδομένων της εν λόγω κατηγορίας και θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο.

«Όσοι έχουν συνολικές οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ σε δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία δεν αποτελούν βαριά χαρτιά. Πρόκειται για πολύ μικρές επιχειρήσεις. Δεν είναι λογικό να κάνεις έκθεση βιωσιμότητας π.χ. για ένα κατάστημα ρούχων», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v