Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέτσος: Να στραφούμε στον τουρισμό ποιότητας

«Να σταματήσουμε να μετράμε αφίξεις, αλλά να συζητήσουμε πώς θα τις μετατρέψουμε σε περισσότερα χρήματα», ζητά ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ. Οι θέσεις για τη φορολογία και την Airbnb.

Ρέτσος: Να στραφούμε στον τουρισμό ποιότητας

Την ανάγκη της μετάβασης του ελληνικού τουρισμού από την ποσότητα στην ποιότητα, με την εκπόνηση του κατάλληλου σχεδίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να σχεδιάσουμε τα επόμενα χρόνια για τον τουρισμό... 28,5 εκατ. αφίξεις (σ.σ. το 2017) μπορεί να μοιάζει σαν επιτυχία για την οικονομία μας, αλλά φαίνεται να εξαντλούνται πολλές από τις υποδομές μας. Πρέπει να στοχεύουμε σε αύξηση ποιότητας, όχι ποσότητας» σημείωσε ο Γιάννης Ρέτσος. «Να σταματήσουμε να μετράμε αφίξεις, αλλά να συζητήσουμε το πώς θα τις μετατρέψουμε σε περισσότερα χρήματα» επισήμανε.

«Το να λειτουργούμε σε μη κανονικότητα και να έχει γίνει η κανονική μας δραστηριότητα και αυτό είναι ανησυχητικό» τόνισε δε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για τα capital controls. Με αφορμή τη νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, ανέφερε ότι ο τουρισμός ξεπέρασε έγκαιρα το πρόβλημα, ωστόσο χρειάζεται οριστική άρση τους, που όπως εκτίμησε «θα μας πάρει ακόμα καιρό».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε ότι η υπερφορολόγηση, και ιδιαίτερα σε μια εξαγωγική δραστηριότητα όπως ο τουρισμός, πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και διογκώνει τη φοροδιαφυγή.

Για τον φόρο διαμονής τόνισε ότι θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2018. «Έχουμε καταθέσει θέση και πρόταση, ώστε ο φόρος το 2018 να ισχύσει μόνο για τον Ιούλιο και Αύγουστο, όχι για όλη τη χρονιά, για να μην πληγούν οι τουριστικές επιχειρήσεις» εξήγησε.

Για τη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας της Airbnb, έκανε λόγο για την ανάγκη ρύθμισης του τοπίου για να ασκείται ανταγωνισμός επί ίσοις όροις για τις επιχειρήσεις αλλά και επ’ ωφελεία του πελάτη, που θα πρέπει να ξέρει τι ακριβώς υπηρεσίες αγοράζει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v