Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία για τα ενοίκια του κτιρίου «Κεράνη»

Σχεδόν άδειο παραμένει το κτίριο "Κεράνη" στη Λεωφόρο Θηβών παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών, με τελευταίες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ. Το δημόσιο καλείται να πληρώσει ενοίκια και λογαριασμούς 7,2 εκατ. ευρώ

Τροπολογία για τα ενοίκια του κτιρίου «Κεράνη»

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου κ.λπ., το υπουργείο Οικονομικών κλείνει τις οικονομικές εκκρεμότητες με την επενδυτική εταιρεία ακινήτων Εθνική Πανγαία καθώς και με τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Αττική για το σχεδόν άδειο κτίριο Κεράνη στη Λεωφόρο Θηβών. Πρόκειται για το γνωστό κτίριο που αγοράστηκε σχεδόν προ δύο δεκαετιών από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για να στεγάσει υπηρεσίες του, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Πέρυσι είχε ανακοινωθεί πως θα φιλοξενήσει υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που επίσης δεν έγινε!

Όμως, παρά το γεγονός πως το κτίριο περιλαμβάνεται στα 28 ακίνητα που πώλησε και επαναμίσθωσε το δημόσιο (μέσω σύμβασης Sale and Lease Back), καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει τους δημόσιους υπαλλήλους να μετακομίσουν στο Αιγάλεω. Το δημόσιο οφείλει σημαντικότατα ποσά που ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Πανγαία για τα ενοίκια. Με την τροπολογία καλείται να πληρώσει και τις δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι τις 30 Ιουνίου, τις δαπάνες κατανάλωσης φυσικού αερίου μέχρι 30 Απριλίου 2017 και τις δαπάνες ύδρευσης μέχρι τις 27 Ιουλίου 2017.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την πληρωμή των ενοικίων και των λογαριασμών προσεγγίζει τα 7,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v