Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικός Χρυσός: Βαριές οι δηλώσεις Καμμένου

Η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην «ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος. Η εταιρεία έχει δικαιωθεί 16 φορές στο ΣτΕ.

Ελληνικός Χρυσός: Βαριές οι δηλώσεις Καμμένου

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της» προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ότι οι επενδύσεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι μία «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Δημητριάδης.

«Είναι πάρα πολύ βαριές αυτές οι δηλώσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο να εκστομίζονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην «ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος δε στο σχόλιο του κ. Καμμένου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης στην Κασσάνδρα, ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε αιχμηρά στον κυβερνητικό εταίρο ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της.

Ο κ. Δημητριάδης απέφυγε να πει εάν η εταιρεία θα δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση, προσφεύγοντας ακόμα και στον πρωθυπουργό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι δηλώσεις Καμμένου είναι ξεχωριστές από τη διαδικασία της διαιτησίας που έχει εκκινήσει το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στην Ελληνικός Χρυσός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, που κανονικά ήταν προγραμματισμένα για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων, για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου στην Χαλκιδική, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες είναι μάρτυρες των ανερμάτιστων και επιπόλαιων χειρισμών της Κυβέρνησης, απέναντι στην πιο εμβληματική ιδιωτική επένδυση αξιοποίησης ελληνικού ορυκτού πλούτου, στη Χαλκιδική.

Μετά από δυόμιση χρόνια αναίτιων καθυστερήσεων, ο αρμόδιος Υπουργός έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίλυση διαφορών με τον επενδυτή δια μέσου διαιτησίας, από τον Δεκέμβριο του 2016. 

Οκτώ μήνες μετά και ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τις “διαφορές”, ούτε έχει ξεκινήσει η διαιτησία, με αποτέλεσμα 2.500 εργαζόμενοι να φοβούνται για τις δουλειές τους και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που θα εισέλθουν στα δημόσια ταμεία τα επόμενα χρόνια, να κινδυνεύουν να χαθούν.

Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει τις επενδύσεις και στερεί έσοδα από το Κράτος, την ίδια ώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μισθωτοί γονατίζουν από τους αδυσώπητους έμμεσους και άμεσους φόρους που τους έχει επιβάλει. 

Η ανάπτυξη και η ελπίδα δεν έρχονται μέσα από κομματικές παρωπίδες και ιδεολογικές αγκυλώσεις. 

Είναι αδιανόητο οι Έλληνες να φτωχοποιούνται, τη στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει θησαυρό ορυκτού πλούτου.

Οφείλει η ελληνική Πολιτεία να αξιοποιήσει το μεταλλευτικό θησαυρό του τόπου μας με όρους διατηρησιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να συναισθανθεί, επιτέλους, την ευθύνη της και να βρει έναν κοινό τόπο με την επενδύτρια εταιρεία στη Χαλκιδική, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζόμενων», υπογραμμίζει ο Κ. Σκρέκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v