Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATE Leasing: Στις 15 Σεπτεμβρίου οι μη δεσμευτικές προσφορές

Ενα μήνα μετά θα αποφασίσει η PQH ποιοι θα περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ για 20/11 προγραμματίζονται οι δεσμευτικές προσφορές. Ποιο χαρτοφυλάκιο βγαίνει σε πώληση. Που θα κριθεί ο νικητής.

ATE Leasing: Στις 15 Σεπτεμβρίου οι μη δεσμευτικές προσφορές

Εντός της φετινής χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) που διενεργεί ο ενιαίος ειδικός εκκαθαριστής PQH, όπως προβλέπει το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που εστάλη στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 16 Οκτωβρίου θα αποφασισθεί από την PQH ποιοι θα περάσουν στην επόμενη φάση, αποκτώντας δικαίωμα διενέργειας due diligence προκειμένου να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 20 Νοεμβρίου.

Η PQH ανακοίνωσε, χθες, την έναρξη της διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), που αφορούν ακίνητα και κινητό εξοπλισμό, λογιστικής αξίας περίπου 271 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 362 εκατ. ευρώ στις 30/6/2017.

Πρακτικά, ο Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής πουλάει το ενεργητικό της ATE Leasing (239,5 εκατ. ευρώ) καθώς και συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης των FBB, Proton, Πανελλήνια και Αχαική Συνεταιριστική. Το 84% του προς πώληση χαρτοφυλακίου είναι μη εξυπηρετούμενο.

Οι παραπάνω συμβάσεις αφορούν σε 1.172 δανειολήπτες, ενώ η αξία των ενυπόθηκων ακινήτων του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 83,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πώληση χαρτοφυλακίου δανείων που διενεργεί η PQH ένα περίπου χρόνο μετά την ανάληψη της ειδικής διαχείρισης των 16 πιστωτικών ιδρυμάτων. Το υψηλότερο τίμημα, καταβλητέο σε μετρητά, είναι το μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης του χαρτοφυλακίου, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης της επιλεξιμότητας των ενδιαφερομένων μερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v